Szerzői jog

1. Jogi nyilatkozat, szerzői jogok

A www.tok.hu honlap tulajdonosa Tök Község Önkormányzata.

A honlap látogatásával a látogató elfogadja a honlap tulajdonosa által meghatározott feltételeket. A honlap tulajdonosa megtesz minden ésszerű erőfeszítést annak érdekében, hogy a honlapon közölt információk naprakészek, a valóságnak megfelelőek és pontosak legyenek, az esetleges pontatlan adatközlésből eredő károkért azonban nem felel.

A tulajdonos nem felel továbbá azokért a tartalmakért, amelyeket a honlapon a felhasználók közvetlenül helyeznek el.

A honlap olyan linkeket tartalmazhat, amelyek más internetes oldalakra vezetnek. Ezen oldalak tartalmáért a tulajdonos semmilyen felelősséget nem vállal. A tulajdonos fenntartja ugyanakkor magának a jogot arra, hogy a honlapra külső felhasználók által feltett külső linkeket ellenőrizze, szükség esetén törölje.

A www.tok.hu honlapon található tartalom – ide értve többek között az oldal felépítését, kivitelezését, az oldalon található szövegeket, képeket, fényképeket, grafikákat, illusztrációkat, hang- és videó anyagokat – Tök Község Önkormányzatának, valamint a honlapot készítő és szerkesztő BÁLINTERNET Kft.-nek a közös szellemi alkotása. A honlap tartalma, illetve bármilyen alkotóeleme – a szabad felhasználás eseteit kivéve – csak a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezéseinek megfelelően, Tök Község Önkormányzatának előzetes írásos engedélyével használható fel. Ha egy konkrét elemben (pl. szöveg, grafika, kép, fénykép) más forrás van feltüntetve, a felhasználáshoz a szerző hozzájárulása szükséges.

A honlapon megtalálható önkormányzati hírek, közlemények, felhívások a forrás – azaz a www.tok.hu vagy Tök hivatalos honlapja – megjelölésével szabadon felhasználhatók, az abban található információk megváltoztatása nélkül.

Tök Község Önkormányzatának előzetes írásos engedélye nélkül a honlap szerzői jogi védelem alatt álló elemei nem helyezhetők el sem nyilvános, sem zárt adatbázisban. A honlap, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme közlési engedély esetén sem változtatható meg és nem használható fel a honlap tartalmától eltérő célra.


2. Adatvédelmi szabályok

Tök Község Önkormányzatának célja, hogy biztosítsa mind a honlap látogatói, mind a honlapon regisztrálók személyes adatainak védelmét. Az adatkezelés során az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény rendelkezéseinek figyelembe vételével járunk el.

A honlapon személyes adatok megadását jelenleg egy menüpont esetében sem kérünk.