Dokumentumok

Tök Községi Önkormányzat épület és a Művelődési Ház energetikai korszerűsítésének és megújuló energiával való fejlesztésének befejezése


Tök Község Önkormányzatának KEHOP-5.2.9-16-2017-00162 azonosító számú projektje a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A beruházás keretében a 2073 Tök, Fő út 1. szám alatti önkormányzat épülete, valamint a 2073 Tök, Kútvölgyi tér 15. szám alatti Művelődési Ház került fejlesztésre.

Mindkét épület korszerűtlen energetikai állapotban volt. A fejlesztéssel érintett épületek energiaköltsége és az okozott káros-anyag kibocsátása igen magasak voltak. Az Önkormányzat villamos energia ellátása napelemes rendszer telepítésével került megoldásra, a rezsiköltségek csökkentése és hosszú távú tervezhetősége, továbbá a környezettudatos energiatermelés érdekében. A projektünk keretében a beépített napelemek névleges teljesítménye: 0,0190 MW. Az épületek hőszigetelése hiányos vagy gyenge volt, mindkét esetben a földszint feletti fafödémen hőszigetelés került elhelyezésre, korszerűtlen nyílászárók cseréje megtörtént, valamint az épületek falai hőszigetelést kaptak, a Művelődési Ház esetében az utcai főhomlokzat védettsége miatt belső hőszigetelés került kialakításra.

Fejlesztésünk eredményeként hozzájárulunk az épületek energiafogyasztásának csökkentéséhez, az épületek állapotának és álló képességének javításához, az épületek hatékonyabb üzemeltetéséhez, valamint hazánk ÜHG (üvegházhatású gázok) kibocsátásának csökkentéséhez a fosszilis energiahordozó-megtakarítás következtében.

A program keretében a támogatás összege 67,35 millió Ft volt. A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap és Magyar költségvetési forrásai által, vissza nem térítendő 98,91 %-os támogatási intenzitással valósult meg. Az Önkormányzat a projekt elszámolható összköltségének az igényelt támogatási összeggel csökkentett részét kitevő önerőt saját forrásként biztosította, összegét a költségvetésében elkülönítette.

Projekt adatok

Projekt címe: Tök Községi Önkormányzat épületének és a Művelődési Ház energetikai korszerűsítése, megújuló energiával való fejlesztése

Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.9-16-2017-00162

Szerződött támogatás összege: 67 351 444Ft

A támogatás mértéke: 98,91%

A projekt befejezési dátuma: 2018.10.31.

Kedvezményezett neve: Tök Község Önkormányzata

Telefon: +36 23 341 166

E-mail:

Honlap: www.tok.hu

Cím: H-2073 Tök, Fő u. 1.